Eigenzinnige teksten, op gevoel geschreven

.. vanuit verwondering én liefde voor het leven.
Maike Hulzink - Over Mij pagina

In een wereld, waarin de nadruk ligt op de buitenkant, op groter, beter en meer, schrijf ik eigen-zinnige teksten, die gaan over de “kleine” dingen, aandacht, eenvoud, liefde, bewust zijn en persoonlijke groei.

Mijn teksten nodigen uit tot nadenken en tot voelen. Ze spreken tot de verbeelding en blijven meestal nog even woelen onder je huid of in je gedachten. Vaak verklanken ze de liefde voor jezelf, de ander en het leven. Soms steken ze je een hart onder de riem of zeggen op het goede moment wat je denkt of voelt. En zo nu en dan kunnen ze je raken, daar waar het juist zo’n pijn doet. Maar uiteindelijk zullen ze je blik verzachten ..

.. en dat is precies, waarvoor ze bedoeld zijn.

Omdat het zachter mag. Meer intuïtief en vanuit liefde voor onszelf en elkaar.

Iedereen heeft een verhaal

Ik. Jij. Wij allemaal.

Ik ben Maike, 37 jaar en trotse moeder van Siem van 9 en Evi van 7. Samen met mijn jeugdliefde Frank en onze twee schatten van kinderen, woon ik in Lichtenvoorde. Naast mijn liefde voor schrijven, zing ik in een popkoor en hou ik van filosoferen, heerlijk (uit)eten en goede gesprekken. Ik wandel, lees en reis graag en kan echt genieten van het kijken van films en series. Mijn werkzame leven begon als juf op de basis- en later middelbare school. En net als jij, heb ook ik een verhaal. Hieronder deel ik een stukje met je ..

Alles veranderde toen ik voor het eerst bewust kennismaakte met mijn gevoel. Het was tijdens de eerste meditatie van de intuïtieve opleiding, die ik enkele jaren geleden volgde. Wat was het confronterend, maar mooi tegelijk. In eerste instantie wilde ik weg. Vluchten. Het was teveel en te onbekend. Maar tegelijkertijd voelde ik een bepaalde rust. Het vertelde me dat het goed was. Lesdag na lesdag leerde ik mijn gevoel beter kennen, erop vertrouwen en het bewust inzetten. Wat had ik dat deel van mij gemist!

Vroeger

Al op jonge leeftijd voelde ik intuïtief veel aan, maar ik kon er geen weg mee. Lang heb ik gedacht dat iedereen de wereld hetzelfde ervaart als ik. Toch klopte er iets niet, want keuzes in doen en laten van mensen om mij heen, begreep ik vaak niet. Ik kon er niet bij, had het idee dat ik “anders” was en harder mijn best moest doen. Mijn hoofd maakte overuren om mijzelf staande te houden en de wereld om mij heen te begrijpen. Ik werd onzeker, was altijd bang om te falen, zocht constant bevestiging en probeerde alles perfect te doen.

Verandering

Het besef dat ik niet vreemd ben en dat elk gevoel en elke gedachte er mag zijn, maakte me vrij. Ik leerde vanuit liefde (h)erkennen, dat ik dingen vaak “weet” op basis van mijn gevoel. Dit is de reden, dat ik mij zo goed kan afstemmen op een ander en aanvoel wat iemand nodig heeft of wil zeggen. Vanuit de nieuwe verbinding met mezelf ontstond er ruimte voor mij. Voor wat ik het liefst doe, wat ik wil en waarvan ik droom, voor wie ik ben en wat ik voor de ander en de wereld kan betekenen.

Vanaf dat moment ontstonden er woorden ..

De woorden werden zinnen. Gedichtjes. Quotes. Ze dansten in mijn hoofd. De eerste teksten verschenen op papier. Notitieboekjes vol. Honderden losse kladblaadjes. De zinnen bleven komen. Ik bleef schrijven. Verzamelde alles in een doos. En dat doe ik nog steeds! Maar ik deel ze NU ook met jou ..

Omdat het mag gaan over de binnenkant,
over wat in ons leeft,
onze verhalen, dromen en wensen,
ons geluk én ons verdriet.
De kracht van zacht kijkt verder,
waardoor je jezelf, de ander
en het leven vanuit ogen
vol verwondering en liefde ziet.

Mijzelf zijn

Met het opzetten van Op Gevoel heb ik de stap gezet te leven naar wie ik ben: recht uit het hart, betrokken, invoelend, analytisch, inzicht gevend, hulpvaardig en positief. Om mijzelf een stem en mijn gevoelens en overdenkingen een plek te geven, ben ik gaan schrijven. Iets waar ik intens van geniet en keer op keer mijzelf in vind. Het vormt vanuit deze eigen ervaring een belangrijk deel, zo niet de sleutel, tot bezieling in het schrijven van mijn eigen teksten én passende woorden voor mijn klanten.

Opleiding

In 2015 ben ik gestart met de driejarige intuïtieve opleiding tot psycho-energetisch therapeut. Daarin heb ik leren vertrouwen op mijn gevoel in combinatie met mijn eigenzinnige manier van denken. De naam “Op Gevoel” is daaruit voortgekomen. Doen wat goed voelt en weten wanneer het klopt, is voor mij een manier van leven geworden. De opleiding tot kindercoach gaf mij hernieuwde inzichten in de ontwikkeling van kinderen en van mijzelf in het bijzonder. Ik herinnerde mij weer wat ik het allerliefst doe; creatief denken, creëren en verwoorden.

Persoonlijke missie

Omdat ik mijn teksten als deel van mijzelf zie – ze zijn uit mijn leven geschreven – deel ik ze graag met jou. Ik wil daarmee bijdragen aan een wereld, waarin we open kunnen zijn over onze gevoelens en gedachten, zodat we meer begrip en respect krijgen voor elkaar. In openheid jezelf laten zien, geeft de ander de mogelijkheid en het vertrouwen datzelfde te doen, waardoor er steeds meer ruimte en vrijheid komt om te zijn wie je bent.

Op Gevoel

Onder het merk Op Gevoel wil ik mijn liefde voor de authenticiteit en groei van de mens, de magie van schrijven en bewust leven vanuit verwondering, samen laten komen in mooie, pure en bovenal eigenzinnige producten én schrijfdiensten.

Droomdoel

Mijn droom is een bijdrage te leveren aan een wereld, waarin we ons meer en meer bewust zijn van onszelf, ons gevoel én denken, onze unieke mogelijkheden, talenten en verlangens. Het zijn de bouwstenen van ons zelfbeeld en onze eigenwaarde. De waarde, waarmee we allemaal geboren zijn en waarin niemand meer of minder is dan een ander .. Totaal verschillend, maar in essentie gelijk!

Hou jij van woorden en wil je (meer) dagelijkse inspiratie? Ga dan naar mijn Instagram en/of Facebook pagina.
Ik verwelkom je daar graag als volger!